Bardzo dekoracyjna sałata. Pochodna cykorii, przez co w smaku jest odrobinę gorzka. Najsmaczniejsze są jasne liście.
Sałata rzymska ma długie chrupiące liście. Są nieco gorzkawe o lekko orzechowym posmaku.
Chrupiąca, soczysta, lekko słodka sałata.
Chrupiąca sałata dekoracyjna.
Pochodna cykorii. Mała sałata, gorzka w smaku.
Chrupiąca struktura, lekko gorzkawy smak.
Orzechowe, chrupiące liście, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek.
Liście wielkości łyżki stołowej. W odróżnieniu od dużej odmiany nie jest łykowaty.
Bardzo delikatna w smaku. Świetnie sprawdzi się jako dekoracja.
Delikatna w smaku, przez swój amarantowy kolor świetnie dekoruje talerz.
Strzępiaste liście w smaku przypominające musztardę.
W smaku taki sam jak zielona odmiana, czyli musztardowy. Fantastycznie nadaje się jako urozmaicenie kolorystyczne potraw.
Strzępiaste liście o wyraźnym gorzkawym posmaku.
Bardzo dekoracyjne, w smaku pieprzne, pikantne. Przypominają nieco smak rzeżuchy.
Nasturcja o wyjątkowym kolorze. Idealna ozdoba każdego talerza.
Duża odmiana klasycznych liści- średnica około 7 cm.
Liście wyglądające jak pokryte kroplami rosy. Mięsista konsystencja, słodko słony smak.
Liście przypominające w smaku ostrygi.
Mają piękny aromat i smak. Każda jest trochę inna, ale są podobne do klasycznej mięty. Dostępne są: lawendowa, cytrynowa, czekoladowa, truskawkowa, ananasowa, jabłkowa.
Liście o pikantnym, pieprznym smaku. Dostępna cały rok.
W smaku zupełnie jak jej zielona odmiana- pieprzowa. Dostępna cały rok.
Piękne, dekoracyjne liście, jak na szczaw przystało kwaśne w smaku.
Bardzo oryginalny kształt, w smaku kwaśny.
Liście wyglądające jak motyle. Kwaśne w smaku jak klasyczny szczaw.
Szczaw zielono-bordowy. Podobny do szczawiu zajęczego
Koper w innej odsłonie. Brązowy kolor i delikatny anyżowy smak.
Popularna przyprawa o odświeżającym cytrynowym smaku.
Używane w azjatyckiej kuchni do owijania potraw podczas duszenia, gotowania na parze i grillowania.
Duża odmiana liści aksamitki. Delikatnie cytrynowa w smaku.
Liście w zapachu cytrynowo- różane, w smaku cytrynowe.
Pochodzi z rodziny róż. W smaku przypomina ogórka.
Mix znanych dla wszystkich liści szałwii.
Piołun idealnie nadaj się do aromatyzowania sosów, podbijania smaku w octach i alkoholach.
Bardzo chrupiące. W smaku są słone z delikatnym gorzkawym posmakiem.