Szukaj

Liście limonki świeże

Liście limonki suszone

Sałata freeze


Bardzo dekoracyjna sałata. Pochodna cykorii, przez co w smaku jest odrobinę gorzka. Najsmaczniejsze są jasne liście.

Sałata rzymska


Sałata rzymska ma długie chrupiące liście. Są nieco gorzkawe o lekko orzechowym posmaku.

Sałata lodowa


Chrupiąca, soczysta, lekko słodka sałata.

Sałata dębowa


Chrupiąca sałata dekoracyjna.

Sałata Radicchio


Pochodna cykorii. Mała sałata, gorzka w smaku.

Cykoria biała i czerwona


Chrupiąca struktura, lekko gorzkawy smak.

Rukola


Orzechowe, chrupiące liście, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek.

Roszponka


Delikatne, lekko orzechowe liście.

Szpinak baby


Liście wielkości łyżki stołowej. W odróżnieniu od dużej odmiany nie jest łykowaty. 

Botwina baby


Bardzo delikatna w smaku. Świetnie sprawdzi się jako dekoracja.

Botwina krwista


Delikatna w smaku, przez swój amarantowy kolor świetnie dekoruje talerz.

Musztardowiec zielony


Strzępiaste liście w smaku przypominające musztardę.

Musztardowiec czerwony


W smaku taki sam jak zielona odmiana, czyli musztardowy. Fantastycznie nadaje się jako urozmaicenie kolorystyczne potraw. 

Mizuna zielona


Strzępiaste liście o wyraźnym gorzkawym posmaku.

Liście nasturcji


Bardzo dekoracyjne, w smaku pieprzne, pikantne. Przypominają nieco smak rzeżuchy. 

Liście nasturcji nakrapiane

Nasturcja o wyjątkowym kolorze. Idealna ozdoba każdego talerza. 

Liście nasturcji XXL

Duża odmiana klasycznych liści- średnica około 7 cm. 

Liście krystaliczne


Liście wyglądające jak pokryte kroplami rosy. Mięsista konsystencja, słodko słony smak.

Liście ostrygowe


Liście przypominające w smaku ostrygi.

Mięty dekoracyjne smakowe

Mają piękny aromat i smak. Każda jest trochę inna, ale są podobne do klasycznej mięty. Dostępne są: lawendowa, cytrynowa, czekoladowa, truskawkowa, ananasowa, jabłkowa.

Rukiew wodna


Liście o pikantnym, pieprznym smaku. Dostępna cały rok.

Rukiew wodna czerwona

W smaku zupełnie jak jej zielona odmiana- pieprzowa. Dostępna cały rok.

Liście kinome

Szczawik krwisty


 

Piękne, dekoracyjne liście, jak na szczaw przystało kwaśne w smaku.

Szczaw tarczowy


Bardzo oryginalny kształt, w smaku kwaśny. 

Szczaw motyli purpurowy (trójkątny)

Liście wyglądające jak motyle. Kwaśne w smaku jak klasyczny szczaw. 

Szczaw deepego


Szczaw zielono-bordowy. Podobny do szczawiu zajęczego

Koper brązowy

Koper w innej odsłonie. Brązowy kolor i delikatny anyżowy smak. 

Koper morski


Smak kopru morskiego jest zależny od jego przyrządzenia, np. blanszowany ma aromat bardzo podobny do szparagów.

Werbena cytrynowa


Popularna przyprawa o odświeżającym cytrynowym smaku. 

Liście bananowca


Używane w azjatyckiej kuchni do owijania potraw podczas duszenia, gotowania na parze i grillowania. 

Liście Merigold


Duża odmiana liści aksamitki. Delikatnie cytrynowa w smaku. 

Liście geranium


Liście w zapachu cytrynowo- różane, w smaku cytrynowe. 

Liście shiso duże


Liście pachnotki są bardzo pikantne. Idealne do kuchni azjatyckiej, choć nie tylko. U nas dostępne na zamówienie.

Krwiściąg


Pochodzi z rodziny róż. W smaku przypomina ogórka.

Mix dekoracyjnych liści szałwii


Mix znanych dla wszystkich liści szałwii. 

Piołun

Piołun idealnie nadaj się do aromatyzowania sosów, podbijania smaku w octach i alkoholach. 

Słone paluszki


Bardzo chrupiące. W smaku są słone z delikatnym gorzkawym posmakiem.