Fioletowy ziemniak, który zachowuje swój oryginalny kolor również po ugotowaniu.
Bardzo smaczna odmiana ziemniaka sałatkowego. Po ugotowaniu zachowuje swój kształt. Smakiem zbliżony do młodego ziemniaka.
Ziemniak o charakterystycznym słodkim smaku i pomarańczowej barwie.
Wyglądają jak młode ziemniaki. Idealne do zup i sałatek.
Idealne do smażenia i na grilla.
Ta barwna odmiana rośliny korzeniowej, w smaku przypominająca krzyżówkę buraka z ziemniakiem. Zawiera sporo soku, dlatego lepiej sprawdzi się w formie gotowanej niż smażonej. Można je spożywać również na surowo. Nie wymagają obierania, wystarczy je jedynie umyć. To warzywo bardzo popularne w kuchni peruwiańskiej. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do gulaszu. Czy wiecie, że nazwa pochodzi od słowa Ullucu, co oznacza bulwę.
Ziemniak uprawiany w Polsce. Odmiana idealnie nadająca się do produkcji frytek.
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych odmian ziemniak w Wielkiej Brytanii. Frytki zrobione z tych ziemniaków nigdy nie tracą swojej chrupkości - są to idealne ziemniaki do frytek.